Millennium trends: de voicemail

Vandaag de dag is nagenoeg iedereen gezegend met een smartphone. Harstikke makkelijk, want je bent zo op veel verschillende manieren bereikbaar. Vroeger was dit een stuk lastiger. Destijds had je namelijk nog een smartphones. Apps als WhatsApp en Facebook waren er toen nog niet. Daardoor was het natuurlijk een stuk lastiger om andere te bereiken. Uiteraard kon je met een vaste of mobiele telefoon wel iemand bellen. Dit was echter nog geen garantie dat je degene ook daadwerkelijk te pakken kreeg. Tegenwoordig sturen we iemand gewoon een appje wanneer we de persoon in kwestie niet te pakken kunnen krijgen. Maar hoe deed men dat vroeger? Met behulp van de voicemail!

phone booth

Hoe werkt de voicemail

De voicemail was vroeger een ongekend handige functie op je telefoon. Overigens werd voicemail niet alleen vroeger gebruikt. Tegenwoordig zijn er ook nog veel mensen die een oproepje achterlaten via dit platform. Dit kan betrekkelijk eenvoudig. Je belt gewoon iemand op zijn persoonlijke nummer. Pakt deze persoon zijn of haar telefoon niet op? Dan vertelt een stem je dat het betreffende nummer momenteel niet bereikbaar is en dat je verbonden bent met de voicemail. Dit kan natuurlijk verschillende redenen hebben. Zo kan het toestel uitgeschakeld zijn, maar misschien zit de persoon in kwestie ook wel in vergadering. Nadat je te horen hebt gekregen dat de man of vrouw niet bereikbaar is, hoor je een piep. Vervolgens kun jij jou boodschap inspreken.

Wat moet je met een voicemail?

Heb jij een gemiste oproep van een nummer dat jou niet bekend is? Dan heb je mogelijk niet de neiging deze persoon terug te bellen. Het kan echter maar zo zijn dat het een belangrijk telefoontje betreft. In dat geval is een voicemail natuurlijk ideaal. Mocht het inderdaad van belang zijn, dan heb jij vast een voicemailbericht ontvangen met een terugbelverzoek. Gelukkig hoef jij hiervoor niet iedere keer naar voicemail te bellen. Wanneer er een bericht is achtergelaten door een beller, ontvang jij hiervan namelijk een sms-bericht. Zo weet jij precies wanneer jij een spraakbericht ontvangen hebt van een beller.

dial

Maak je voicemail persoonlijk

“Dit is de voicemail van…” klinkt jou vast bekend in de oren. Regelmatig wordt hier het nummer gezegd dat je belt. Dit is natuurlijk niet echt persoonlijk. Gelukkig geeft voicemail jou de mogelijkheid jouw voicemail te personaliseren. Hoe? Je kunt namelijk zelf een boodschap inspreken. Deze boodschap krijgen de mensen vervolgens te horen wanneer zij verbonden worden met jouw voicemail. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen naam inspreken en mensen verzoeken hun nummer achter te laten, zodat jij ze terug kunt bellen. Dit klinkt natuurlijk een stuk persoonlijker dan zo’n standaard bandje dat telkens afgespeeld wordt.

Een eigen website over voicemail

Ken jij alle ins en outs van voicemail? Dan kun jij anderen vast een heel groot plezier doen met de info die jij hebt. Hoe je dit doet? Bouw een website om mensen hiervan op de hoogte te houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tech blog. Hier kun jij iedere keer berichten op plaatsen waarin je telkens een ander onderdeel van voicemail uitlicht. Is jouw website online? Verwacht dan niet direct dat de bezoekers toe zullen stormen. Alle begin is immers lastig. Wil jij meer activiteit op jouw site? Dan kun je websiteverkeer kopen. Op deze manier geef jij zoekmachines namelijk een signaal dat het druk is op jouw site. Hierdoor kom je hoger in zoekmachines en dat resulteert in meer echte bezoekers.